Wijkmakers #2 – Over het IJ Festival

Wijkmakers #2 is een tweejarig project waarbinnen vier talentvolle theatermakers vanuit het theaterfestival ‘Over het IJ’ de vraag krijgen zich te verdiepen in een aantal specifieke wijken in Amsterdam-Noord. De Wijkmakers zoeken contact met de bewoners en gebruikers van deze buurten om in kaart te brengen wat hier leeft en reflecteren hierop met hun werk. Tijdens het theaterfestival presenteerden de makers tien dagen lang hun werk op locatie in de betreffende wijken.

Karlijn Kistemaker (Buiksloterham) en Hilde Tuinstra (Buikslotermeerplein) hebben het afgelopen jaar hun onderzoeksfase afgerond en hun ervaringen uitgewerkt in de voorstellingen ‘Kavel Kamp Noord’ en ‘Bottom Up Ceremonies’. Timen Jan Veenstra (Waterlandpleinbuurt) en Anouke de Groot (de Banne) zijn hun onderzoek dit jaar gestart en hebben tijdens het festival een aantal tussenpresentaties getoond, zij zullen hun bevindingen het komende jaar verder uitwerken in een voorstelling.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Ik bewaak de kaders en beheer de financiën ten behoeve van de productie. Ik faciliteer het maakproces en schep randvoorwaarden voor de theaterproducties op locatie. Mijn werk is erop gericht voorwaarden te creëren zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen.

kavel-kamp-noord-bart-grietens

Credits

Kavel Kamp Noord

Concept/ regie: Karlijn Kistemaker

Spel: Jip Smit, Chris Koopman, Karlijn Kistemaker
Techniek: Daan Hazendonk, Joren Rupert

Geluidsontwerp: Chris Koopman

Scenografie: Calle de Hoog

Artistieke begeleiding: Simone Hogendijk

Fotografie: Bart Grietens

Bottom Up Ceremonies

Regie/Tekst: Hilde Tuinstra

Spel: Imke Smit, Sophie Höppener

Geluidsontwerp: Noah Voelker

Voice-over: Laura Mentink

Artistieke begeleiding: Petra Ardai & Simone Hogendijk

Met bijdragen van: Rene Brugman, Mirjam van Golen, Anne van Sichem, Kalloe & Mohan, Mirjana Milanovic, Herman ter Hennepe

Scroll naar boven