Wereld Kinder Festival – Planet Jr. Productions

Het Wereld Kinder Festival (WKF) laat door middel van cultuureducatieve projecten en podiumkunsten kinderen in binnen en buitenland zien dat leeftijdsgenoten uit de wereld op hoog niveau bezig zijn met dans, muziek, zang, vecht- en circuskunsten. Het WKF wil hierdoor kinderen op actieve wijze informeren over en enthousiasmeren voor de verscheidenheid aan culturen, levensstijlen en achtergronden van leeftijdsgenoten. Kinderen groeien op in een interculturele samenleving. Zo is het evenement in Nederland in 18 jaar uitgegroeid tot hét nationale interculturele evenement voor en door kinderen (en volwassenen).

In 2006 was ik werkzaam als tourmanager en heb de tournee van  32 Marokkaanse acrobaten begeleid; “Souk Circus” en “Wagga Wagga”. We zijn twee maanden samen opgetrokken langs de grotere theaters en schouwburgen van ons land. Ook hebben we op festivals gespeeld als Amsterdam Roots en het Rotterdamse Dunja festival.

De communicatie verliep in het Frans, dit was een behoorlijke bijkomstigheid. Ook het cultuurverschil openbaarde zich dikwijls op verrassende wijze. De tour kende veel obstakels en die hebben we overwonnen. De shows werden vrijwel overal met veel enthousiasme ontvangen. Al met al een hele intensieve maar schitterende ervaring!

Scroll naar boven