Music From Movement – WEGO/ PMP

WEGO is een internationaal ensemble met dansers en muzikanten uit verschillende landen in Europa. Sinds 2004 hebben vier dansers en vier muzikanten een originele hybride vorm van muziek en moderne dans ontwikkeld in Nederland en Denemarken onder leiding van componist Niels Bjerg en choreograaf Kirstine Kyhl Andersen.

In samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) ontwikkelde WEGO haar nieuwe voorstelling “Music from movement”. Hierin een verrassende explosieve choreografie met veel temperament en humor. De voorstelling is zeer visueel en muzikaal tegelijkertijd. Deze productie kwam tot stand met medewerking van het Frans-Oostenrijkse duo Knalpot en het Nederlandse Doktor Schnitt.

Als uitvoerend producent was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Dit betekent voorwaarden scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht, geluid, techniek en transport. Ik heb zorg gedragen voor het opstellen van repetitie- en speelschema’s, documenten ten behoeve van veiligheid (PRIE), onderzoek naar materialen en faciliteiten, het beheren van financiën etc.

Naast organisatie en coördinatie heb ik in de repetitieperiode en uitvoering ook een wat meer praktische rol vervuld, wat neer komt op zaken als organiseren van catering, decorbouw, artiesten begeleiding, transport etc.

Credits:
Choreograaf: Kirstine Kyhl Andersen
Componist: Niels Bjerg
Dansers: Kasper DaugardPoulsen, Christos Papadopoulos, Amia Miang
Muzikanten: Bruno Ferro Xavier da Silva (bass), Joao Lobo (drums), Raphael Vanoli (guitar),  Gerri Jäger (drums)
Licht: Allard de Jaager
Geluid: Frank van der Steen
Fotografie: Anna van Kooij
Productie: Bjorn Jansen
Productie assistent: Joan Huizing

Scroll naar boven