War & Peace – Don’t Hit Mama/ Ecole des Sables

Vier Senegalese en drie Nederlandse dansers met achtergronden in hiphop, moderne- en traditioneledans ontmoeten elkaar in de energieke dansvoorstelling War & Peace. “Behalve de gemeenschappelijke liefde voor de dans bestaan er pijnlijke maar ook mooie contrasten tussen het leven van een danser in Dakar en in Amsterdam”.

War & Peace is een coproductie van het Nederlandse danstheater Don’t Hit Mama van choreografe Nita Liem & dramaturg Bart Deuss (bekend van Zwanenmeer Bijlmermeer) en het Senegalese Ecole des Sables, opgezet door de internationaal befaamde Germaine Acogny.

In de periode Augustus t/m November 2013 trekt de voorstelling langs de grote zalen van schouwburgen in Nederland en België.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Ik bewaak de kaders en beheer de financiën ten behoeve van de productie. Ik heb zorg gedragen voor het opstellen van repetitie- en speelschema’s, tournee planning, documenten ten behoeve van veiligheid (PRIE), onderzoek naar materialen en faciliteiten, etc. Verder is mijn werk erop gericht voorwaarden te scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht, geluid, techniek en transport.

Hiernaast lag er in deze productie bijzondere aandacht bij het welzijn van de Senegaleese dansers. Zij waren slechts voor de gelegenheid te gast in ons land. Zij spraken enkel Frans en maakten voor het eerst kennis met de Westerse maatschappij…!

Makers: Nita Liem, Bart Deuss, Patrick Acogny
Dansers: Sayonara Prika, Fabia Witkamp, Rajiv Bhagwanbali, Mohamed Dramé (Se), Claude Marius Gomis (Se), Kaisha Mpini Essiane (Se), Hans Peter Diop (Se)
Decorontwerp: Michiel Voet
Decorrealisatie: Bartel Meyburg
Kostuums: Iris van Wyhe
Muziek – compositie & uitvoering: Fabrice Bouillon – LaForest (Compagnie Hors Surface)
Lichtontwerp: Erik van Raalte
Lichttechniek: Ingeborg Slaats
Geluidtechniek: Bart Vlot
Productieleiding: Bjorn Jansen / lijn6
Regie-assistent: Anne Slothouwer
Educatie: Ludmilla van der Kroon, Mari Stikvoort, studenten AHK Dansopleiding
Publiciteit: Bureau tamtam / Tamara Keasberry, Nienke Wulder
Verkoop: Frontaal Theaterbureau
Fotografie: Antoine Tempé, Jean van Lingen
Video: Bowie Verschuuren
Grafische vormgeving: Het IJzeren Gordijn

Scroll naar boven