There Must Be Some Way Out Of Here – Hanneke de Jong & Jonas de Witte/ Kamer Operahuis/ Festival ZWArt/ Jacob ter Veldhuis

There must be some way out of here’ is een muzikale videoinstallatie van Hanneke de Jong & Jonas de Witte over het verlangen als mens uniek te willen zijn. Maar onze gedragingen volgen vaak identieke patronen; zelfs in de wens ons te willen onderscheiden schuilt een typisch menselijke drang. Op uitnodiging van Kameroperahuis Zwolle en Festival ZwArt maakten zij deze videoinstallatie rondom de gelijknamige compositie van componist Jacob Ter Veldhuis. Muzikale begeleiding van de installatie was in handen van het Ruysdael Ensemble.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het scheppen van randvoorwaarden ten behoeve van de productie; Het schrijven van draaiboeken en speelschema’s. Het organiseren van personeel, faciliteiten, decor, techniek, transport en verblijf. Aansturen en coördineren van diverse werkprocessen. Beheren van budgetten. Voor dit project hebben we 20 scènes geënsceneerd en evenveel decors samengesteld. Ook in de uitvoering heb ik mijn (praktische) bijdrage geleverd.

Concept & Regie: Hanneke de Jong

Script & Ontwerp: Hanneke de Jong & Jonas de Witte

Camera & Montage: Beeldontwerp – Jonas de Witte

Compositie: Jacob ter Veldhuis

Live uitvoering: Ruysdael Ensemble

Decorbouw: Onno de Ronde

Productieleiding: Bjorn Jansen – Lijn6 productieleiding

www.dejongdewitte.nl

www.festivalzwart.nl

www.kameroperahuis.nl

www.jacobtv.nl

Scroll naar boven