Project Wildeman – PMP / Over het IJ / Boukje Schweigman

De muzikanten van Project Wildeman vertolken in een eigenzinnige mix van poëzie, muziek en theater de belevenissen van de wildeman in de moderne stad. Samen met Boukje Schweigman hebben zij gewerkt aan een voorstelling welke te zien was op Over het IJ Festival in Amsterdam. Het fantastische uitzicht over de stad vanaf de vijftiende verdieping van de Overhoeks toren (voormalig Shell hoofdkantoor) vormde het decor.

Mijn rol als productieleider had betrekking op de uitvoering van het project. Ik werd hierbij ondersteund door Helma Hogervorst en Odin Heligen die al het nodige voorwerk hadden verricht. Zoals eerder omschreven ging het hier om een unieke locatietheater productie. De toren staat al even leeg, zo is er bijvoorbeeld geen stroom, water of  WC. Diverse obstakels moesten worden overwonnen om de productie te realiseren en tot een succes te maken.

Ik heb me bezig gehouden met de coördinatie en voortgang van werkzaamheden. Het bewaken van de financiële kaders en zorg dragen voor het kasboek, de afrekening. Het organiseren en creëren van faciliteiten en randvoorwaarden. Bijzondere aandachtspunten waren brandveiligheid en publieksbegeleiding.

Fotografie: Jochem Jurgens

Producent: Paradiso Melkweg Productiehuis

Co-producent: Over het IJ festival, Stichting Project Wildeman, Schweigman&

Regie: Boukje Schweigman

Tekst, muziek en spel: Project Wildeman

Gastspeler: Mathieu van den Berk

Decor: Douwe Hibma

Licht: Peter van Deth

Licht assistentie: Steffi de Haan

Geluid: Peter Akkerman, Dennis Slot

Aanvullend spel: Eefje Bruggeman, Anouk van Kolfschoten, Daphne van Ommen, Wies van der Zee, Emma Berentsen, Charlotte Bakker, Guillaume Ramaekers, Ruth Banis, Lola Bogaert, Fleur van Veghel, Judith Sluijter, Bas Keuning, Jeroen van der Heijden

Productieleiding: Bjorn Jansen

Productie-assistentie: Helma Hogervorst, Odin Heligen

www.paradiso.melkweg.nl

www.projectwildeman.nl

www.boukjeschweigman.nl

www.overhetij.nl

Scroll naar boven