Project Solaris – Hanneke de Jong & Jonas de Witte/ Sneeuwvonk

Project Solaris is een interdisciplinaire installatie van Hanneke de Jong & Jonas de Witte waarin theater, film, beeldende kunst en muziek elkaar vinden. Aan de hand van een MP4 speler wordt de bezoeker uitgenodigd in de bizarre wereld van de quantum mechanica. Het project is gebaseerd op de novel ‘Solaris’ van Stanislav Lem (1961).

Als Uitvoerend producent was ik al in een vroeg stadium betrokken bij de concept ontwikkeling. Hieruit voort vloeide een periode van berekenen en bijstellen. Nadat voldoende speelplaatsen en financiële middelen waren geworven ben ik me gaan concentreren op het faciliteren van het maakproces. Ik was  verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen alsmede beheer van financiën ten behoeve van de productie.

Ik draag zorg voor het opstellen van repetitie- en speelschema’s, tournee planning, onderzoek naar materialen en faciliteiten, etc. Verder is mijn werk erop gericht voorwaarden te scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht, geluid, techniek en transport.

Project Solaris was onder andere te zien op theaterfestivals De Tuin de Lusten, Axis, Duizel in het Park, Karavaan, Oerol en Chamarende (Fr.)

Credits:

Concept & Script: Hanneke de Jong & Jonas de Witte

Performance: Hanneke de Jong, Raoul Copier, Boudewijn Scholten, Marianne Schouten

Video: Jonas de Witte/ Studio Beeldontwerp

Sound design: Rinus Aarts

Decor Ontwerp: Hester Jolink

Kostuums: Ingrid Govers

Dramaturgie: Cecile Brommer

Techniek: Sylvain Vriens, Teun Kok

Uitvoerend producent: Bjorn Jansen

 

 

 

Scroll naar boven