PAX Europa – De Nieuw Amsterdam/ t Arsenaal/ Toneelhuis

PAX Europa is de nieuwste voorstelling van De Nieuw Amsterdam in coproductie met t Arsenaal Mechelen en Toneelhuis. In een fascinerende talkshow komen uiteenlopende gasten samen die de discussie aangaan, die elkaar confronteren met vragen over het Europa van toen, van nu, maar zeker ook dat van morgen. Hoe moet het verder met dit continent dat zo verscheurd dreigt te raken? Hoe bereiken we een manier van samenleven met inwoners die in achtergrond sterk van elkaar verschillen?

PAX Europa toont de wrijving, de discussie en de problemen van het huidige Europa. Maar tegelijkertijd zetten de makers dit tegenover de houding die ook heerst, de hang naar saamhorigheid en verzoening; de wil om een pax, een vrede, te vinden. Een complexe kwestie, maar wel één die iedereen aangaat en urgenter is dan ooit.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Ik bewaak de kaders en beheer de financiën ten behoeve van de productie. Ik draag zorg voor het opstellen van repetitie- en speelschema’s, tournee planning, onderzoek naar materialen en faciliteiten, etc. Verder is mijn werk erop gericht voorwaarden te scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht, geluid, techniek en transport.

unspecified

unspecified2

unspecified3

Tekst: Fikry El Azzouzi
Regie: Mokhallad Rasem
Begeleiding: Gerardjan Rijnders
Dramaturgie: Kristin Rogghe
Spel: Sabri Saad El Hamus, Julia Ghysels, Junior Mthombeni, Anna Schoen en Enkidu Khaled.
Lichtontwerp: Gé Wegman
Kostuums: Aziz Bekkaoui
Publiciteitsbeeld: Paulina Matusiak & Eddy Wenting
Techniek: Mario Mantel & Johan de Koeijer
Productieleiding: Bjorn Jansen – Lijn6
Teaser & Registratie: Sergio Gridelli
Scenefoto’s: Leo van Velzen
Editor: Jonas de Witte – DeJongDeWitte
Grafische vormgeving: Studio Matusiak
PR & Publiciteit: Inger Stam en Loulou Sjerps
Impresariaat: Bureau Berbee culturele affaires
Artistieke leiding: Sabri Saad El Hamus
Zakelijk leiding: Nora Duijf – Buro Saai

Scroll naar boven