Nineties Productions

Nineties Productions is een jong nomadisch theatercollectief. Zwervend door Amsterdam en toerend door Nederland en België worden theaterproducties, veelal op locatie, gepresenteerd aan een jong en divers theaterpubliek. Nineties maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen,subculturen en tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven.

Het artistieke hart van Nineties wordt gevormd door theatermakers Yannick Noomen, Anne Maike Mertens en Floor Houwink ten Cate. “We willen voorstellingen maken die ons publiek de verdieping van kunst biedt en de toegankelijkheid van populaire cultuur. Bij een popconcert staan bankier en timmerman, postbode en astronaut naast elkaar, verbonden door muziek. Diezelfde magie zoeken zij in het theater.” Nineties hertaalt (historische) iconen en hun gedachtegoed of kunsten naar het nu, zet deze in onze huidige tijdgeest.

Nineties heeft de afgelopen jaren een plek veroverd in het Nederlandse theaterlandschap. Haar ongewone, eigentijdse en verrassende aanpak leiden tot veel eigenzinnige (bejubelde) producties; Merkel (Winnaar HNT Toneelkijkersprijs), Billy The Kid, Noir, Untitled (Winnaar BNG Nieuwe Theatermakers Prijs) Boulevard of Broken Scenes en Broadcast Away Tee Vee. Nineties communiceert met een relatief jong publiek en werkt hard om de drempel de theaterzaal in te komen te verlagen.

Als Zakelijk leider ben ik al in een vroeg stadium betrokken bij de conceptontwikkeling. Hieruit voort vloeit een periode van fondsenwerving. Nadat voldoende speelplaatsen en financiële middelen zijn geworven concentreer ik me op het faciliteren van het maakproces. Ik ben verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen alsmede beheer van financiën ten behoeve van de producties.

Scroll naar boven