Nationale 5 mei viering – Provincie Gelderland/ Studio Beeldontwerp/ HDJJDW

In 2011 was de provincie Gelderland gastprovincie voor het Nationaal Comité 4 & 5 mei. Op 5 mei werd in de Eusebiuskerk te Arnhem een groots evenement georganiseerd ter gelegenheid van de 5 mei viering.  Circa 650 hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Premier Rutte, verschillende ministers, commissarissen en burgemeesters woonden het programma bij.

Namens studio Beeldontwerp was ik als productieleider betrokken bij de realisatie van het decorbeeld. Ik was verantwoordelijk voor het in goede banen leiden en begeleiden van verschillende werkprocessen. Dit betekent voorwaarden scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen en verschillende activiteiten optimaal op elkaar aansluiten.

Naast realisatie van het decorbeeld heb ik de performance van theatermakers Hanneke de Jong en Jonas de Witte begeleid. De muziektheatermakers waren door de provincie uitgenodigd een performance te maken met het thema “Vrijheid ligt op straat”. Mijn rol had betrekking op het scheppen van de randvoorwaarden en de afstemming van activiteiten met andere organiserende partijen. Hierbij kun je denken aan zaken als decor, kostuums, techniek, artiesten begeleiding het opstellen van repetitieschema’s, etc.

www.dejongdewitte.nl

Scroll naar boven