Murder Ballads & Traditionals (Amstel kerk – Amsterdam) – Via Rudolphi/ PMP

Zaterdag 27 oktober 2012 vond in de Amstelkerk in Amsterdam de aftrap plaats van de Traditionals LIVE Tour met o.a. Jelle Paulusma (Darryll Ann), Peter te Bos (Claw Boys Claw) en Carol van Dyk (Bettie Serveert). Tevens op deze avond voor de laatste keer het muziektheatervoorstelling Murder Ballads – Sluisman en Van Warmerdam/ Via Rudolphi met Peter Blok, Lottie Hellingman, Viktor Griffioen en anderen.

De avond begon met de beeldende muziektheatervoorstelling Murder Ballads van Sluysmans en Van Warmerdam die vertelt over gewone mensen, met gewone levens. Althans zo lijkt het even. Maar wat doodeenvoudig begint als een optreden van een folkband eindigt in het hoofd van een ter dood veroordeelde.

Na een korte pauze volgde het concert Traditionals Live met Jelle Paulusma, Carol van Dyk, Djurre de Haan, Ro Halfhide en Peter te Bos. Traditionals zijn historische en persoonlijke liedjes van onbekende auteurs, die van generatie op generatie mondeling zijn doorgegeven. Veel later zijn ze pas bekend geworden door muzikanten als Johnny Cash en Bob Dylan. Ook voor deze Nederlandse muzikanten vormen ze een grote bron van inspiratie.

Voor deze productie lag het zwaarte punt op het creëren van voorwaarden en faciliteiten om de voorstellingen te kunnen spelen in een monumentaal gebouw, de Amstelkerk. Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Dit betekent voorwaarden scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen.

Torre Florim – (It Makes A) Long Time Man Feel Bad (Traditional) from Onder Invloed on Vimeo.

Scroll naar boven