Happiness Unlimited – Neukollner Oper/ Project Wildeman

Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

In co-productie met Neuköllner Oper werd de voorstelling Happiness Unlimited ontwikkeld. De voorstelling verkent de grenzen van het genre muziektheater en vormt een interactief, muzikaal ritueel. In een vreemde utopische toekomstwereld onderzoekt Project Wildeman samen met het publiek telkens opnieuw waar het individu eindigt en het collectief begint.

De voorstelling was in de zomer van 2017 onder andere te zien in Berlijn, Amsterdam en Milaan.

Als Zakelijk leider was ik al in een vroeg stadium betrokken bij de conceptontwikkeling. Hieruit voort vloeide een periode van schrijven, berekenen en bijstellen. Nadat voldoende speelplaatsen en financiële middelen waren geworven ben ik me gaan concentreren op het faciliteren van het maakproces. Ik was  verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen alsmede beheer van financiën ten behoeve van de productie.

De samenwerking met Project Wildeman zal ook in de komende producties worden voortgezet.

Concept, muziek, instrumentontwerp en spel: Project Wildeman
(Robin Block, Sven Hamerpagt, Milan Mes, Maarten Vinkenoog)
Tekst: Robin Block
Eindregie: Olivia Schaaf
Dramaturgie: Bernhard Glocksin – Neuköllner Oper
Decor en kostuums: Sarah-Katharina Karl
Filosofische context: Jonatan Bartling – Zinnig Noord
Geluid techniek: Ray Vaessen
Licht techniek: Tim de Vries
Publiciteit: Claire van der Hall – Claire PR
Fotografie: Moon Saris, Jochem Jurgens
Producent: Bjorn Jansen – Lijn6 Theaterproductie

Scroll naar boven