Chop Wood – PMP / de Parade

Chop Wood is een solo project van Coparck frontman Odilo Girod. Zijn debuutalbum is een mix van electronische en acoustische songs die grotendeels ’s nachts zijn geschreven. Zijn slaapproblemen en onregelmatige levensstijl brachten hem tot het maken van een album over insomnia, de nacht, niet in slaap kunnen vallen, absurde droomwerelden en de vervreemding van de realiteit als gevolg daarvan.

Het album is in 10 dagen opgenomen in Mei 2008 in Berlijn samen met producer Maarten Besseling in het kader van zijn “In a cabin with” project.

Het live optreden wat aan deze plaat gekoppeld is, is gebaseerd op het album. Een voorstelling waarin Odilo Girod zijn slapeloze nachten heeft omgezet in een zintuiglijk optreden vol vervreemdende atmosferen, projecties, droomsequenties en onverwachte wendingen.

Mijn rol als productieleider beperkt zich tot de voorstellingen op de Parade in de zomer van 2009. Namens Paradiso Melkweg Productiehuis (de producent) was ik verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de tour. In aanloop naar de Parade heb ik mij bezig gehouden met het opstellen van draaiboeken, beheren van budgetten, aansturen van werkprocessen, organiseren van faciliteiten & techniek. Hierbij werd ik ondersteund door Colleen Smit. In de uitvoering was mijn rol wat praktischer van aard; decorbouw, kaartverkoop, artiestenbegeleiding, transport etc.

 

Zang, samples, tekst: Odilo Girod

Toetsen: Jelte Heringa

Drums & backing vocals: Finn Kruyning

Producent: Paradiso Melkweg Productiehuis

Met dank aan: Colleen Smit, Martijn Grootendorst, Erik Klarenbeek

Foto’s: Luuk Vierhout

www.chopwood.eu

www.inacabinwith.com

www.paradiso.melkweg.nl

Scroll naar boven