Rockopera ‘De Witt of Oranje’ – Tafel van Vijf/ Susies Haarlok/ Mirjam Koen

‘De Witt of Oranje’ is een spectaculaire en omvangrijke rockopera van Tafel van Vijf & Susies Haarlok in de regie van Mirjam Koen. De opera vertelt over een dramatisch moment in onze geschiedenis, het rampjaar 1672. Nederland wordt van alle kanten aangevallen. Er is paniek, honger en angst. Prins Willem van Oranje en zijn gezanten maken handig gebruik van het rumoer en plegen een coup. Regeringsleider Johan de Witt en diens rechterhand, broer Cornelis, krijgen de schuld van alle ellende en worden uiteindelijk op beestachtige wijze gelyncht.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het initiëren, coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Ik bewaak de kaders en beheer de financiën ten behoeve van de productie. Ik heb zorg gedragen voor het opstellen van repetitie- en speelschema’s, tournee planning, tournee begeleiding, documenten ten behoeve van veiligheid (PRIE), onderzoek naar materialen en faciliteiten, etc. Verder is mijn werk erop gericht voorwaarden te scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht, geluid, techniek en transport.

Volkskrant 4**** ‘Een strak rockende voorstelling.’ […] ‘Met Susies Haarlok, acteurs, twaalfkoppig koor & zangeres Lavalu op het podium is een spektakelshow onvermijdelijk.’

Het Parool 4**** ‘Geschiedenisles die je op het puntje van je stoel houdt.’

Theaterkrantt 4**** ‘Prachtige, enerverende voorstelling!’

Concept en tekst: Herman van Baar
Tekstadviezen/dramaturgie: Liesbeth Coltof, Peer Wittenbols, Mirjam Koen
Regie: Mirjam Koen
Compositie: Susies Haarlok
Scenografie: Guus van Geffen
Kostuum ontwerp: Dieuweke van Reij
Video: Marcel Dolman
Spel en zang: Chiem Vreeken, Lavalu, Herman van Baar, Harald Austbø
Muziek: Susies Haarlok/ Wessel Schrik (bas & electronica), Tjalling Schrik (percussie), Arthur Wagenaar (toetsen), Harald Austbø (cello)
Koor en bijrollen: ArtEZ/ Tom Jansen, Anne Ketelaar, Kira Kool, Rosine Langbroek, Jelle van der Meulen, Alex Molenaar, Jens Oosterloo, Annika Schima, Michelle Smit, Ilse Tanis, Zoï Duister, Mirjam van Wijk.
Koordirectie: Lavalu en Arthur Wagenaar
Regieassistent: Yvette de Wilde
Uitvoering decor: Klaas Paradies
Assistent decor: Anouk van Schie
Kostuumassistenten: Sol Alonso, Charlotte Vlaanderen, Sanne Oostervink en Larissa Quaak
Bewegingsadvies: Katja Grässli en Lavalu
Film: Saskia Habermann
Fotografie: Stephan van Hesteren
Techniek: TIM group
Publiciteit: Bureau Tam Tam/ Lonneke van Eden
Grafisch ontwerp: Firma Lovelies
Zakelijke leiding: Michiel Schreuders
Productieleiding: Bjorn Jansen/ Lijn 6

Scroll naar boven