De Speech Dinner – Eurosonic/ PMP

Eurosonic Noorderslag is Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival voor en over Europese muziek. In het kader van dit festival organiseerde Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) een diner voor relaties uit de muziek-industrie. Als thema en leidraad voor deze avond gebruikte PMP één van haar succesvolle producties; DeSpeech.

Met DeSpeech laten muzikanten, kunstenaars  en schrijvers zien dat pop en populaire cultuur gelijk staat aan schoonheid en echtheid, iets om te koesteren. Het is het analoge antwoord op de digitalisering van de popcultuur. In het echt, met veel mensen mooie dingen delen. Of te wel muziek in de ruimste zin des woords: hoorbaar, zichtbaar, tastbaar, smaakvol en welriekend.

DeSpeech is een magazine voor de zintuigen, een luisterboek waarin muziek, beeld en tekst het verhaal ‘Ik hou het kort’ vertellen. Het verhaal is opgebouwd uit vier speeches die tot een verrassende ontknoping leiden. Ze zijn geschreven door de schrijfster Esther Gerritsen (Genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2011).

De speeches vormden de  inspiratiebron voor vier singer-songwriters Djurre de Haan (AwkwardI/ Alamo Race Track), Jelle Paulusma, Irene Wiersma (Flux) en LPG. Zij schreven ieder een Nederlandstalige song op basis van één van de speeches.

Als uitvoerend producent was ik verantwoordelijk voor het uitzetten, aansturen en coördineren van verschillende werkprocessen. De voorbereiding en het in goede banen leiden van het evenement. Voorwaarden scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen.

Scroll naar boven