De Jazzbarones – TG Winterberg/ Marcel Sijm/ Jasper le Clerq/ Rik van den Bos

De Jazzbarones is een muziektheatervoorstelling over de liefde tussen de steenrijke Pannonica Rothschild en Jazzicoon Thelonious Monk. Na het horen van de plaat Round About Midnight, geeft zij haar luxe leven op en stort zich in het nachtelijk New York van de jaren ‘50. Een stad die bol stond van de creatieve energie en waar een nieuwe generatie zich los probeerde te maken van hun verleden.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Ik bewaak de kaders en beheer de financiën ten behoeve van de productie. Ik heb zorg gedragen voor het opstellen van repetitie- en speelschema’s, tournee planning, documenten ten behoeve van veiligheid (PRIE), onderzoek naar materialen en faciliteiten, etc. Verder is mijn werk erop gericht voorwaarden te scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht, geluid, techniek en transport.

“De jazzbarones is intiem muziektheater dat voor negentig minuten een zacht spotlicht zet op een turbulent leven.” (Joukje Akveld, Het Parool, 4****)

Regie: Marcel Sijm
Tekst: Rik van den Bos
Compositie: Jasper le Clercq
Spel: Meike van den Akker en Werner Kolf
Musici: Jasper le Clercq, Dirk Peter Kölsch en Andreas Suntrop
Vormgeving: Marlies Schot
Lichtontwerp: Maarten Verheggen
Objecten & poppen: Meike van den Akker
Coaching: Marlyn Coetsier
Techniek: Richard Misseyer
Fotografie: Stef Nagel
Producent: STIP Theaterproducties
Productieleiding: Bjorn Jansen – Lijn6

Scroll naar boven