Arnhemse Nieuwe 2008 – O-P-A / CASA / ArtEZ

Arnhemse Nieuwe is een jaarlijks terug kerend evenement georganiseerd door Ontwerp Platform Arnhem (O-P-A) in samenwerking met CASA (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem en de hogeschool voor de kunsten ArtEZ.

Een selectiecommissie van kopstukken uit de kunst bezoekt de verschillende eind examenexpositie van ArtEZ (media & graphicdesign, productdesign, fashion, architecture en fine art).  Uit de meest toon aangevende werken kiezen zij de meest talentvolle, aansprekende makers. Deze makers mogen zichzelf de Arnhemse Nieuwe noemen.

Tijdens de Arnhemse Nieuwe manifestatie presenteren de Arnhemse Nieuwen zichzelf aan een breed publiek en wordt hen werk tentoongesteld.

Mijn werk als productieleider was er op gericht het proces te begeleiden en de manifestatie vorm te geven. Nadat de Arnhemse Nieuwen waren geselecteerd heb ik samen met hen de tentoonstelling vorm gegeven. Tegelijkertijd heb ik me gericht op de manifestatie hier rondom. Het samenstellen van de programmering, schrijven van draaiboeken, begroten van kosten, organiseren van faciliteiten en personeel etc.

Scroll naar boven