Actueel

26-01-19 Afronden & Opstarten

De kogel is door de kerk. Na een paar enerverende jaren ga ik Project Wildeman per 1 maart verlaten en begin ik aan een nieuw hoofdstuk. Sinds enkele weken ben ik de nieuwe Zakelijk leider van Nineties Productions.

Ik kijk terug op een dierbare periode met de Wildemannen. We hebben mooie producties gerealiseerd, onvergetelijke reizen gemaakt en ook buiten het werk een geweldige tijd beleefd.

Ondertussen is het tijd voor een nieuw avontuur, een volgende stap, en dus heb ik in de winterstop een transfer gemaakt naar de Nineties. Ik ben erg blij en enigszins vereerd. Ik kijk er naar uit verder door te groeien met deze ambitieuze mensen. Inspirerende plannen en mooie kansen liggen in het verschiet!


18-09-18

Waar ik in oktober 2017 schreef dat het jaar voorbij vloog, zijn we ondertussen alweer bijna een jaar verder…!

Het afgelopen jaar heb ik opnieuw afscheid genomen van enkele opdrachtgevers zodat ik me nu dan echt volledig kan richten op mijn werk bij Bureau Berbee en als zakelijk leider van Project Wildeman.

Met Project Wildeman heb ik een enerverende zomer beleefd. We hebben een bijzondere co-productie gedaan met Mare Culturale Urbano uit Milaan en daarna de zomerfestivals bespeeld. We hebben een bijzondere tijd beleefd en zowel letterlijk als figuurlijk een mooie reis gemaakt.

Na een welverdiende, ontspannen en inspirerende vakantie ben ik begin deze maand weer terug gekeerd bij Bureau Berbee. We leggen momenteel de laatste hand aan onze brochure en maken ons op voor de presentatiedag eind oktober in Bellevue.

De komende maanden ga ik me richten op de verkoop en tourneeplanning voor verschillende dans- & theatergezelschappen namens Bureau Berbee. Ondertussen lanceren we vanuit Project Wildeman het locatietheater project ‘De Langste Nacht’. Een boeiende co-productie met het gerenommeerde Cappella Amsterdam.


10-10-17

Tweeduizendzeventien vliegt voorbij. Het goede voornemen uit de post hieronder vindt zijn vorm. Ik heb de afgelopen periode een aantal moeilijke keuzes gemaakt maar deze zijn uiterst vruchtbaar gebleken. Ik heb afscheid genomen van een aantal opdrachtgevers met als doel meer ruimte te creëren voor mijn werk bij Bureau Berbee en als zakelijk leider van Project Wildeman. Dit gaat goed al blijft te hard werken nog altijd één van mijn zwakke plekken. Er liggen momenteel een hoop kansen en mogelijkheden. De komende periode ga ik deze verder verkennen en uitwerken.


08-01-17

De tijd van terugblikken en goede voornemens is aangebroken.

2016 was een topjaar, met groot plezier en succes hebben we talloze producties gemaakt en hernomen. Vrijwel continu was er sprake van een overlap in opdrachten, een luxe positie in dit roerige jaar. Toch blijft het een behoorlijke puzzel de verschillende projecten te combineren en de kwaliteit/ accuraatheid te waarborgen. Gelukkig bood assistent Maylan waar nodig de juiste bijdrage en zijn de opdrachtgevers zeer te spreken over het geleverde werk.

In 2017 zal ik het aantal opdrachtgevers wat terugbrengen en mijn rol/ aandeel vergroten in het produceren van de voorstellingen. Deze tendens heb ik het afgelopen jaar reeds ingezet en ik hoop hier in de komende jaren de vruchten van te gaan plukken!

DansTREK 2016


10-06-16

Het eerste halfjaar van 2016 is voorbij gevlogen. Erg hard gewerkt. Het voornemen is de zomer iets rustiger aan te doen. Even genieten van de zon en dan het nieuwe theaterseizoen in. Dit lukt tot dusver aardig. Toch komen er altijd weer een aantal interessante projecten voorbij, zo ook nu.

Dezer dagen werk ik aan een boeiend project in het kader van het Over het IJ festival. ‘Wijkmakers’ een project waarin vier jonge makers theater maken op locatie en reageren op- of een verbinding met de wijk aangaan.

Verder zijn we hard op weg een aantal producties voor het vroege najaar en winter op te tuigen. Teams formeren, ruimten regelen, schema’s schrijven, etcetera. Hierover later vast meer!

Nu eerst de tassen pakken en op naar Oerol!

NDSM


25-01-16

Tweeduizendvijftien was een mooi jaar. We hebben met veel plezier, vakmanschap & passie een aantal top producties weten af te leveren. Mooie herinneringen zijn gemaakt! Het ziet er naar uit dat we ook het komende jaar deze goede lijn kunnen voortzetten.

Lijn6 nieuwe huisstijl

Komend weekend presenteren we een uniek ‘festival der dansbeleving’ DansTREK. ArtEZ Dansacademie, Productiehuis Generale Oost, Introdans en Stadstheater Arnhem hebben hun krachten gebundeld om hét dansfestival van het Oosten neer te zetten. Een toegankelijk dansevenement voor een groot publiek, voor iedereen die houdt van dans en meer wil dan alleen een voorstelling. “Het publiek trekt door alle krochten en gangen, podia en foyers, backstage en laadperrons voor een ultieme dansbeleving”.

Verder zijn we onlangs gestart met de repetities voor ‘PAX Europa’ de nieuwe theatervoorstelling van De Nieuw Amsterdam in Co-productie met ’t arsenaal Mechelen (Be). Deze productie maakt vanaf 22 maart een tournee langs de bekende theaters & schouwburgen.

PAX Europa - De Nieuw Amsterdam

Begin mei presenteren we het project ‘Gelder Bridges’ dat Lijn6 in samenwerking met WortelCrux ontwikkelt in het kader van de Giro d’Italia. Deze internationale wielerronde start dit jaar in Gelderland. Als wielerliefhebbers van het eerste uur konden we deze kans natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan!

Gelder Bridges


14-08-15

In aanloop naar de zomer presenteerden we het smaakvolle een hoogstaande ‘Multicolour’ (Introdans/ Generale Oost) waarin 5 talentvolle choreografen 5 dans-duetten maakten. Hierna volgden de voorstellingen ‘Motief knokpartij bruiloft nog steeds onbekend’ (Absurdistisch teksttoneel in de regie van Wilhelmer van Efferink/ Het Eerste Kwartier) en de beeldende voorstelling & poëtische installatie ‘Project Solaris’ (Hanneke de Jong & Jonas de Witte/ Sneeuwvonk) Deze voorstellingen waren te zien op toonaangevende theaterfestivals als Karavaan, Oerol en Over het IJ.

Na een welverdiende en zonovergoten vakantie maken we ons alweer op voor een nieuw theaterseizoen. Hierin theatervoorstellingen van onder andere Muziektheatergroep Max Tak (Pudding Tarzan), STIP Theaterproducties (Vlieg Op) en Tafel van Vijf (Ad & Eefje in het verloren paradijs).


12-04-15

Het dakterras van mijn kantoor is alweer in gebruik en zomer projecten zijn volop in ontwikkeling, het is voorjaar!

Vandaag hebben we de laatste voorstelling van ‘Zus van Mozart’ gezien (STIP Theaterproducties/ Daniel van Klaveren). De voorstelling heeft 40 keer gespeeld in binnen- en buitenland en is veelgeprezen. Het was een feest om met deze mensen te werken en we zijn trots op het resultaat.

Ondertussen toert ook de voorstelling ‘PAX Mama’ (De Nieuw Amsterdam/ Gerardjan Rijnders) door het land. Het is een controversiële voorstelling geworden die zowel bewondering als minachting oogst.

Mijn dagen worden vooral gevuld van achter mijn bureau met hier en daar een ritje naar repetitieruimten, decorateliers, stranden van Terschelling & Den Haag…! Komende maanden werk ik samen met verschillende mensen aan producties van Introdans/ Generale Oost, Het Eerste Kwartier, STIP Theaterproducties en Sarah Cameron Sunde.

Hieronder een teaser van het project dat we dit jaar presenteren tijdens SAIL Amsterdam. Later meer nieuws.


23-11-14

De website is weer up-to-date. Een aantal mooie projecten & fijne herinneringen rijker. De komende periode ga ik me richten op een tweetal producties, te weten ‘PAX Mama’ – De Nieuw Amsterdam in de regie van Gerardjan Rijnders en ‘Zus van Mozart’ – STIP Theaterproducties in de regie van Daniel van Klaveren. Verder zijn er verschillende initiatieven met het oog op de toekomst, de langere termijn… Nu eerst; Theatermaken!


11-08-14

Na een periode van radiostilte, hard werken en een vakantie naar Italië is het tijd voor een nieuwe update. Vandaag heb ik mijn nieuwe kantoor aan de Plantage Middenlaan in gebruik genomen. Op een steenworp afstand van Artis ben ik vol ambitie & goede energie begonnen aan het nieuwe theaterseizoen. De meeste aandacht gaat momenteel uit naar een drietal producties te weten de locatietheatervoorstelling ‘Project Solaris’ van Hanneke de Jong & Jonas de Witte en de muziektheaterproducties ‘De Witt of Oranje’ van Tafel van Vijf en ‘Mier’ van STIP Theaterproducties. Hiernaast neem ik de tijd om nieuwe initiatieven verder uit te werken.

19-02-14

Zo tussen de bedrijven door heb ik toch even de tijd genomen om mijn site bij te houden. Momenteel werk ik met veel plezier en trots aan een drietal projecten. Op 6 maart gaat ‘PAX Deus’ de nieuwe voorstelling van De Nieuw Amsterdam in premiere (Ik zet de teaser hieronder). Vrijwel meteen daarna starten de repetities voor ‘Project Solaris’ de voorstelling van Hanneke de Jong & Jonas de Witte die deze zomer op de festivals te zien zal zijn. Verder ben ik voorzichtig begonnen met de voorbereidingen op de voorstelling ‘De Witt of Oranje’ van de Tafel van Vijf en Suzies Haarlok.

29-11-13

“Zaken gaan voor het meisje” Door drukte op de werkvloer ben ik er nog niet toe gekomen mijn site (portfolio) weer eens te actualiseren. Hierbij een beknopte opsomming, zodra er meer tijd is zal ik de projecten nader omschrijven.

Na Max Tak (‘Ik ben een goochelaar’) en Don’t Hit Mama (‘War & Peace’) heb ik meegewerkt met TG Winterberg / STIP Theaterproducties aan de ‘Jazzbarones’ en aan het Volkskrant event ‘Frénk droomt hardop met…’ Ondertussen hebben we de (subsidie)aanvraag voor ‘Medicijnfabriek’ (zomer 2014) geschreven, het blijft nog even spannend of deze gehonoreerd zal worden.

Voor De Nieuw Amsterdam (DNA+) heb ik twee solo’s van de getalenteerde Werner Kolf en Maryam Hassouni productioneel begeleid. Verder blikken we alvast vooruit naar 2014 waar de opvolger van PAX Hominis – PAX Deus zal worden gemaakt.

Momenteel werk ik aan ‘Niet Huppelen’ – van Gouden Krekel winnaars Geerlings & Raaijmakers en aan een bijzonder locatietheater project ‘Elize in de Hollandsche Manege’ – Now Productions.

Drukte, maar zolang ik kan werken vanuit passie, plezier & trots (mijn motto) voelt dat niet zo. Het blijft iedere keer weer een avontuur & uitdaging een top productie neer te zetten! Je bent zo druk als je jezelf maakt…!


29-08-13

De serieuze update van de Lijn6 website laat nog even op zich wachten. Hierbij alvast een voorschot.

We kunnen terug kijken op een zonnige zomer en zitten er nog midden in! Verschillende producties maakten furore; Hanneke de Jong & Jonas de Witte met de geprezen installatie ‘There Must Be Someway Out Of Here’ op Oerol, Theatre Group SPACE met documentair theater ‘Remember The Good Times’ op Over het IJ festival, de educatieve kunstinstallatie ‘Medicijnfabriek’ van proceskunstenaar Martijn Engelbregt (die nog t/m 22 september te zien is in het Amstelpark). We hebben hier met veel plezier, bevlogenheid & trots aan meegewerkt!

Andere producties zijn juist volop in ontwikkeling en werken toe naar een succesvolle premiere; Max Tak – Ik ben een goochelaar (premiere 29 september Krakeling – Amsterdam) Don’t Hit Mama – War & Peace (premiere 30 september Stadsschouwburg – Amsterdam) en het Volkskrant Event ‘Frénk (van der Linden) droomt hardop met…’ (7 november Rode Hoed – Amsterdam).

Komend weekend op de Amsterdamse Uitmarkt zijn er verschillende producties te zien waarvoor Lijn6 de productieleiding verzorgt/ gaat verzorgen; zaterdag en zondag de theatrale optocht ‘Elize’ van Now Productions (doorlopend – verschillende locaties), zaterdag om 14:00 de voorstelling ‘PAX Hominis’ van De Nieuw Amsterdam in de tent van het Prins Bernard Cultuur Fonds (Museumplein) en zondag om 13:30 een showcase van Don’t Hit Mama – ‘War & Peace’ op het Remix Podium (Museumplein).


02-05-13

Het festival seizoen is geopend en dat is goed voelbaar. De eerste zonnige dagen worden voornamelijk achter de computer & aan de telefoon doorgebracht. Er zijn vier projecten die deze dagen mijn aandacht vragen. De verschillende producties kunnen goed naast elkaar bestaan en de zaken lopen soepel. De zon schijnt ook van binnen deze dagen want ik prijs me erg gelukkig dat het zo druk is!

– Deze zomer reis ik samen met Hanneke de Jong & Jonas de Witte af naar Terschelling. Op Oerol presenteren zij de videoinstallatie ‘There Must Be Somewhere Out Of Here’ naar de gelijknamige compositie van avant-pop componist Jacob Ter Veldhuis. Eerder verzorgde Lijn6 al de productieleiding rond de filmopnamen, nu zal de nadruk liggen op het organiseren en faciliteren van de vertaling naar Oerol.

– Vrijwel in de zelfde periode starten de eerste repetities van Max Tak – ‘Ik ben een goochelaar’ een muziektheater voorstelling naar het boek van Ted van Lieshout. De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang en verschillende zaken zijn al strak georganiseerd. Vanaf september zal deze productie te zien zijn in de theaters & schouwburgen van ons land.

– In de maand juli zal TG Space haar interactieve wandeling ‘Remember the good times’ presenteren. Documentair theater op locatie, onderandere te zien (lees beleven) op ‘Over het IJ festival’. Ook dit project staat al stevig in de steigers.

– Vanaf augustus zal de aandacht gevestigd zijn op Don’t Hit Mama. Eind september presenteren zij de grote zaal dansproductie ‘War & Peace – From Dakar to Amsterdam’. In de Schouwburgen van ons land brengen vier Nederlandse en vier Senegalese dansers een voorstelling op het snijvlak van Hiphop en Afrikaanse danstraditie. Een sprankelende, energieke dansvoorstelling.


19-03-13

Hieronder het publiciteitsbeeld van een project dat zijn voltooiing nadert; PAX Hominis ‘De mensheid zij geprezen’ van De Nieuw Amsterdam. Binnenkort te bewonderen in de theaters!


14-03-13

Hieronder een eerste schets van de Square-O-Meter, een kunstinstallatie van TG Space waar ik momenteel aan meewerk. De installatie zal begin april te zien zijn op het Schouwburgplein van Rotterdam tijdens Motel Mozaique.

De SQUARE-O-METER is een interactief trefpunt in de openbare ruimte; een theatrale installatie die het heden en de toekomst van de stad direct tastbaar maakt. In het kader van ‘Imagine 2020′ heeft de Rotterdamse Schouwburg TG Space gevraagd een project in de openbare ruimte te ontwikkelen over klimaatverandering en verwante sociale onderwerpen. Met de SQUARE-O-METER onderzoekt TG Space de openbare ruimte als een ontmoetingsplek.


10-02-13

Na een reeks prachtige jeugdtheater voorstellingen gaat Lijn6 de productie verzorgen voor ‘Pax Hominis’ een volwassen voorstelling van De Nieuw Amsterdam in de regie van Gerardjan Rijnders. Verder wordt gewerkt aan de programmering van culturele-hot-spot-in-wording ‘Lokaal72’. De spaarzame vrije uurtjes worden besteed aan het schrijven & afronden van diverse aanvragen. Om dit alles te bewerkstelligen is Lijn6 onlangs versterkt met stagiair Sigi Evers (HKU-Kunstmanagement).


08-12-12

De site is weer up-to-date. In de portfolio een overzicht van de projecten die onlangs zijn afgerond. Hieronder een tweetal voorstellingen die momenteel worden geproduceerd. ‘Op een klein stationnetje’ en ‘Au!’ zijn twee jeugd theatervoorstellingen die binnenkort te zien zijn in de theaters en schouwburgen van Nederland en België. Verder zijn er op de achtergrond verschillende positieve ontwikkelingen, hierover later meer!


Au! – Plan-D/ Buro Saai – Premiere 13 maart 2013


15-10-12

Verschillende projecten naderen hun voltooiing terwijl anderen op het punt staan te beginnen. Zo ging vorige week Max Tak – “Ik ben een held” in premiere en wordt de laatste hand gelegd aan de Traditionals tournee en Murderballads derniere op 27 oktober in de Amstelkerk – Amsterdam.

Verder starten de repetities van TG Winterberg “Op een klein stationnetje” volgende week en wordt momenteel gewerkt aan een aanvraag voor Komma4 Beeldend Theater – “Mijn botjes zijn omkleed met deftig vel”.

Tot slot kijken we al voorzichtig vooruit naar de zomer van 2013 en honorering van producties in het volgend najaar.


10-09-12

Tijdens het jaarlijks Gala van het Nederlands Theater worden de toneelprijzen uitgereikt. Naast de Theo d’Or (meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol – Marlies Heuer) en de Louis d’Or (meest indrukwekkende mannelijke dragende rol – Hein van der Heijden) werd de Gouden Krekel (meest indrukwekkende podiumproductie) uitgereikt aan AAP&BEER (Job Raaijmakers en Rene Geerlings / STIP). Lijn6 verzorgde de productieleiding voor deze geroemde productie. Ik ben dan ook erg trots dat ik aan dit succes heb mogen bijdragen.


Scroll naar boven