AAP&BEER – STIP Theaterproducties/ Rene Geerlings/ Job Raaijmakers/ Martin Hofstra

Job Raaijmakers en René Geerlings zijn twee makende spelers of spelende makers. Zij maken voorstellingen met humor en gedurfde beelden en ontregelen graag met onverwachte wendingen. Voor elke voorstelling stellen ze een bijzonder collectief samen van gelijkgestemde theatermakers. René en Job werkten eerder samen bij Theatergroep Max in de succesvolle voorstelling Hoera een Zoon.

De voorstelling Aap en Beer heeft de Zilveren Krekel 2012 gewonnen en zijn daarmee direct genomineerd voor de Gouden Krekel, waarvan de uitreiking in september 2012 plaatsvindt.

De VSCD Jeugdtheaterjury over Aap en Beer (5+): “Met cabareteske allure racen Raaijmakers en Geerlings langs de letters van het alfabet. (…) Slapstick, humor, spitsvondige dialoogjes, lettergrapjes, filosofietjes, poppenspel, beeldend geweld – het ademt allemaal een originele en frisse energie. Een kolderieke komedie.

Als productieleider was ik verantwoordelijk voor het coördineren en in goede banen leiden van verschillende werkprocessen. Dit betekent voorwaarden scheppen zodat anderen het beste uit hun werk kunnen halen. Hierbij kun je denken aan gebieden als decorbouw, kostuums, licht-ontwerp, techniek, transport maar ook spel en regie.  Ik heb zorg gedragen voor het opstellen van begrotingen, draaiboeken, repetitie- en speelschema’s, documenten ten behoeve van veiligheid (PRIE en VGA), onderzoek naar materialen en faciliteiten, opstellen van begrotingen, beheer van financiën etc.

Naast organisatie en coördinatie heb ik in de repetitieperiode ook een wat meer praktische rol vervuld, wat neer komt op zaken als regie assistentie, organiseren van catering, decorbouw, artiesten begeleiding, transport etc.

Credits:
Regie: Martin Hofstra
Tekst:Wim Hofman
Spel: Job Raaijmakers & René Geerlings
Vormgeving: Daniel Ament
Compositie: Wim Conradi
Kostuums: Marike Kamphuis
Productieleiding: Bjorn Jansen
Fotografie: Jan Reinier van der Vliet
Video: Ilja Lammers
Producent: STIP Theaterproducties

Scroll naar boven